U Puli o spekulativnom dizajnu

10_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
U Puli o spekulativnom dizajnu

Besplatna radionica spekulativnog dizajna Objekti u prostoru organizira se od 23. do 28. svibnja u Puli. Sudionicima su pokriveni svi troškovi a rok za prijavu je 15. svibnja.

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu i Društvom arhitekata Istre od 23. - 28. svibnja 2016. u Društvenom centru Rojc u Puli organizira besplatnu radionicu spekulativnog dizajna pod nazivom Objekti u prostoru.

Radionica je namijenjena mladima, studentima, te mladim stručnjacima i umjetnicima iz područja dizajna, sociologije, antropologije, urbanizma, arhitekture, psihologije, povijesti, programiranja, elektronike, IT-a, novomedijske umjetnosti, itd. Cilj je radionice upoznavanje (ne)vidljive Pule, njene povijesti i sadašnjosti te spekuliranje o njenim budućnostima. Istraživanjem odnosa tehnologije i društva u javnom prostoru grada Pule promišljat će se o alternativnim sadašnjostima grada. Sudionici će na radionici dizajnirati različite objekte u prostoru – prototipove spekulativnog dizajna.

Radionica nudi iskustvo multidisciplinarne radne grupe koje omogućuje percepciju dizajna kao drukčijeg načina razmišljanja – refleksivnog, kritičkog i društveno odgovornog. Dizajna koji tjera na razmišljanje, podiže svijest, propituje, provocira djelovanje, otvara rasprave te može ponuditi alternative nužne današnjem svijetu. Program radionice uključuje predavanja, vođene obilaske i praktičan rad u grupama uz stručno mentorstvo i tehničku podršku, a vode je mentori Daniel Walklin (Studio PSK, London) i Oleg Šuran (DVK/UMAS, Split) te Patrick Stevenson-Keating (Studio PSK) i Ivica Mitrović (DVK/UMAS).

Sudjelovanje je besplatno. Polaznicima će biti osiguran smještaj i ručak te plaćeni putni troškovi javnog prijevoza. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se slanjem e-maila na adresu [email protected]. Prijava treba sadržavati: ime i prezime, adresu, mobitel, e-mail, životopis (zanimanje, područje djelovanja, vještine, itd. - maksimalno 900 znakova) i motivaciju za radionicu (maksimalno 900 znakova).

Rok za prijavu: 15. svibnja 2016.

Dodatne informacije o radionici mogu se pronaći na Facebooku.