Objavljen je natječaj za sve splitske studente na Erasmusu!

04_07_2024 / 09:54h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Ž. Šunjić
Objavljen je natječaj za sve splitske studente na Erasmusu!

Nakon što je Grad ukinuo dio potpora.

Kako je i najavljeno krajem siječnja, Splitsko-dalmatinska županija sufinancirat će troškove studiranja u sklopu programa Erasmus+ i za one studente koji više nemaju pravo na potporu na natječaju Grada Splita. Sveučilište u Splitu i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu 3. srpnja 2024. raspisali su Javni poziv za dodjelu potpora.

Temeljem Poziva će se u akademskoj 2023./2024. godini osigurati financijska potpora studentima za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 265€ neto po studentu. Sveučilište u Splitu će dodijeliti naknadu za trošak putovanja ukoliko student kumulativno ispuni uvjet da je ostvario pravo na mobilnost sukladno odluci iz javnog poziva.

Rok za prijavu je najmanje 15 dana od dana objave poziva, a ukupna financijska sredstva iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije su ograničena te će se potpore dodjeljivati po principu reda prvenstva do isteka sredstava. Dakle, prednost uz ispunjenje uvjeta imaju oni studenti koji se ranije prijave na Javni poziv. 

Više informacija o natječaju dostupno je na szst.unist.hr.