O stipendijama u Zadru

26_03_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: IRO
O stipendijama u Zadru

Institut za razvoj obrazovanja, u partnerstvu s Gradom Zadrom i Sveučilištem u Zadru, organiziraju Sajam stipendija koji će se održati 4. travnja od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru. Ove godine se očekuje više od 20 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva.

Institut za razvoj obrazovanja, u partnerstvu s Gradom Zadrom i Sveučilištem u Zadru, organiziraju Sajam stipendija koji će se održati 4. travnja od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV/2. Posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije i bivšim stipendistima.

Prema podacima istraživanja EUROSTUDENT, stipendije kao izvor prihoda za pokrivanje troškova studija navelo je 23% hrvatskih studenata. Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja za stipendije. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada.

„Ove godine očekujemo više od 20 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo. Također, naš glavni partner Sajma Grad Zadar organizirat će svečanu dodjelu stipendija Grada Zadra unutar programa Sajma te time pokazati kako lokalna zajednica može biti važan partner za razvoj obrazovanja “ – ističe Ana Biškup, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO).

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma posjetitelji će moći sudjelovati u popratnim događanjima. Inteligentna humanoidna robotica Pepper Hrvatskog telekoma sudjelovat će u raspravi na temu „Koja znanja za budućnost treba Zadar?“. U toj raspravi posjetitelji Sajma moći će sa stručnjacima podijelili svoju viziju o tome koja će znanja biti potrebna u budućnosti u Zadru i okolici. Uspješni zadarski poduzetnik Marko Mišulić, kreator aplikacije Rentlio, te profesori sa Sveučilišta u Zadru govorit će u panelu „Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada“.

„Diskusijama unutar Sajma želimo pokazati kako suradnja Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru s predstavnicima gospodarstva te civilnog društva doprinosi razvoju i pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici“ – ističe Ana Biškup iz IRO-a.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam), na Facebook stranici Želim stipendiju (www.facebook.com/stipendije.info) te na IRO Instagram profilu (www.instagram.com/iro.hr).