O solidarnosti u Portugalu

22_03_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Europske snage solidarnosti
O solidarnosti u Portugalu

Sve zainteresirane mlade osobe i organizacije mogu se prijaviit na međunarodni trening o Projektima solidarnosti koji će se početkom svibnja održati u Portugalu. Rok za prijavu je 4. travnja.

U Portugalu se organizira trening pod nazivom Ukraine – European Union: Solidarity prevails (Ukrajina – Europska unija: Solidarnost prevladava) s ciljem poboljšanja kvalitete projekata u programu Europske snage solidarnosti. Održat će se od 6. do 10. svibnja 2022. godine.

Ovaj trening je osmišljen kao konkretna i praktična akcija kojom se želi pronaći rješenje za trenutačnu situaciju u Ukrajini i Europi. Kroz trening se želi povećati znanje sudionika o Projektima solidarnosti. Cilj ih je potaknuti na korištenje programa za mlade kao alata za razvoj, promicanje i provedbu projekata u svojim zajednicama, s jakim fokusom na solidarnost, socijalnu uključenost mladih migranata, izbjeglica i mladih ljudi koji dolaze iz teških sredina/konteksta u nove zemlje i nove lokalne zajednice.

Na treningu, sudionici će naučiti značenje i kontekst solidarnosti, temeljito će se upoznati s Europskim snagama solidarnosti i Projektima solidarnosti. Istražiti će i razumjeti različite uloge unutar Projekata solidarnosti te različite faze i dimenzije planiranja i provedbe projekta. Projekti solidarnosti će se predstaviti kao moćan alat za promicanje ideja solidarnosti, socijalne uključenosti, aktivnog sudjelovanja, demokracije, tolerancije, mira i ljudskih prava. Trening će dati priliku sudionicima da razmjenjuju ideje i kreiraju nove projekte koje će podnijeti u sljedećim rokovima ili prilagoditi postojeće.

Aktivnost je namijenjena mladima, osobama koje rade s mladima, trenerima i voditeljima projekata mladih.

Rok za prijavu: 4. travnja.

Više informacija o treningu možeš naći na salto-youth.net.