O osnovama razmjena mladih

19_04_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: pixabay.com/ josephredfield
O osnovama razmjena mladih

Otvoren je poziv na trening EYE Opener koji će se održati u Rumunjskoj u srpnju. Tema treninga su razmjene mladih. Rok za prijavu je 31. svibnja.

U Rumunjskoj se organizira trening pod nazivom Eye Opener na kojem će sudionici naučiti osnove organiziranja i prijave projekta razmjene mladih unutar Erasmus+ programa. Trening će se održati od 14. do 19. srpnja.

Treningom se želi pružiti međunarodno iskustvo učenja osobama aktivnim u youth worku (radu s mladima) te im pomoći razviti kompetencije potrebne za provođenje kvalitetnih projekata razmjene mladih. Osigurat će se prostor za razvoj konkretnih projektnih ideja sa kvalitetnim partnerima.

Ciljevi treninga su pružanje informacija o razmjenama mladih u sklopu Erasmus+ programa, pružanje iskustva grupnog učenja o procesu izrade projekta razmjene mladih te razvijanje osnovnih znanja, vještina i stavova za organiziranje razmjene mladih. Sudionici će naučiti razumjeti neformalno učenje i istražiti ulogu voditelja grupe u procesu učenja mladih. Treningom se želi unaprijediti aktivno sudjelovanje mladih u planiranju razmjena mladih, kao i poticati ravnopravna partnerstva između mladih i organizacija.

Sudjelovanje mladih u treningu daje mu novu dinamiku. Mladi će moći steći znanja iz prve ruke, a suradnja između voditelja mladih i mladih postat će bolja. Trening je namijenjen najviše onima bez iskustva u organiziranju međunarodne razmjene mladih u sklopu Erasmus+ programa, ali mogu se prijaviti i oni koji imaju iskustva. Svaka organizacija šalje jednog voditelja (stariji od 18) i jednu do dvije mlade osobe (između 15 i 18 godina).

Rok za prijavu: 31. svibnja.

Više informacija na salto-youth.net.