Renato Matić i film o nogometu

09_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Renato Matić i film o nogometu

Povodom projekcije filma Offside zamka, u ponedjeljak, 11. travnja, u Info zoni će gostovati ugledni sociolog Renato Matić. Događanje će doprinijeti aktualizaciji stvarnosti hrvatskog nogometa.

Povodom projekcije filma Offside zamka, u ponedjeljak, 11. travnja, u 20 sati u Info zoni će gostovati ugledni sociolog Renato Matić. Događanje će doprinijeti aktualizaciji stvarnosti hrvatskog nogometa koja se pokušava sakriti iza uspjeha hrvatske reprezentacije.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u travnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Offside zamka je dokumentarni film Marija Kovača koji je pred kamere doveo neke od aktera najveće dokazane kriminalne afere hrvatskog nogometa. Za namještanje utakmica 2010. godine u akciji Offside uhićeno je više od 20 sportskih djelatnika, a kažnjeno je čak 15 nogometaša. Neki od njih pred kamerama su objasnili razloge, ne skrivajući sram, a svoje viđenje hrvatskog sporta dali su i, još uvijek cijenjeni sportski djelatnici.

Nakon projekcije, film će prokomentirati poznati sociolog Renato Matić, ali će progovoriti i o širem kontekstu problema hrvatskog nogometa i društva u cjelini.

Imaginacija - splitsko društvo sociologa događanje organizira u ciklusu Što je film bez sociologije? kojim javnosti približava zanimljive sociološke teme kroz film i razgovor s gostima.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.