O Erasmusu u Bugarskoj

08_06_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Boby Dimitrov / Wikipedia
O Erasmusu u Bugarskoj

Otvorene su prijave za trening koji se bavi pogreškama koje se događaju pri organiziranju Erasmus+ projekata za mlade i kako ih riješiti. Namijenjen je onima koji su tek počeli koristiti Erasmus+ program i onima koji planiraju organizirati Erasmus+ projekt u bližoj budućnosti. Trening će se održati u Bugraskoj, od 4. do 10. studenog ove godine. Rok za prijavu je 12. rujna.

Trening pod nazivom What Could Go Wrong? - How to deal with Meestaeks in E+:YiA projects (Što može poći po zlu? – Kako se nositi sa pogreškama u projektima u sklopu programa Erasmus+: Mladi na djelu) održat će se u Sofiji u Bugarskoj, od 4. do 10. studenog 2018. godine. Cilj treninga je pomoći novim korisnicima Erasmus+ identificirati i riješiti pogreške pri organiziranju Erasmus+ projekata za mlade.

Edukacija je namijenjena youth workerima, voditeljima mladih i projektnim menadžerima koji rade sa organizacijama mladih te su tek počeli koristiti Erasmus+ program ali imaju iskustva u organiziranju barem jednog projekta kao i onima koji planiraju organizirati Erasmus+ projekt u bližoj budućnosti.

Ciljevi treninga su identificiranje najčešćih pogrešaka u Erasmus+ projektima tijekom faza pripreme, implementacije i follow-up faze, pronalaženje prakse koje će spriječiti teške situacije u Erasmus+ projektima i povećati šanse za ostvarivanje dobrih rezultata, prihvaćanje činjenice da su pogreške dio prirodnog procesa učenja te otkrivanje strategija i upravljačkih tehnika pomoću kojih se konstruktivno možemo nositi sa pogreškama u projektu za mlade na organizacijskom nivou.

Program edukacije se sastoji od 5 punih dana treninga uz produženi period učenja koji uključuje online aktivnosti prije i nakon treninga.

Ovaj je projekt financiran sredstvima iz programa Erasmus + te će odabranim sudionicima biti pokriveni troškovi smještaja, putovanja i hrane (prema pravilima programa Erasmus +).

Rok za prijavu: 12. rujna 2018.

Prijava i dodatne informacije na salto-youth.net.