O Balkanu, EU i integraciji

22_01_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: Fb
O Balkanu, EU i integraciji

Konferencija The Bourgogne Balkans Express Conference održat će se u Beogradu i Skoplju, a namijenjena je mladima od 18 do 28 godina. Cilj je promoviranje odnosa među zemljama Balkana i Europske unije.

Konferencija The Bourgogne Balkans Express Conference održat će se u Beogradu i Skoplju od 12. do 21. ožujka 2016., a organizirat će je studentska organizacija Bourgogne Balkan Express. Glavni cilj konferencije jest promoviranje odnosa među zemljama Balkana i Europske unije te bavljenje izazovima u europskoj integraciji.

Razni stručnjaci iz područja zaštite okoliša, financija i ekonomije održat će predavanja i radionice na temu ekoloških i ekonomskih izazova za zemlje zapadnog Balkana pri europskoj integraciji. Sudionici konferencije bit će u mogućnosti razmjenjivati mišljenja i sudjelovati u interaktivnim raspravama te na taj način imati priliku za stvaranje novih prijateljstava, razmjenu iskustava i otkrivanje balkanske kulture.

Konferencija je namijenjena studentima s francuskog sveučilišta Sciences Po Paris i mladima od 18 do 28 godina s područja Balkana (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Kosovo). Organizatori će osigurati smještaj i doručak, a sudionici će sami snositi troškove putovanja do Beograda i Skoplja.

Sve dodatne informacije mogu se naći na službenoj Facebook stranici organizatora, a za prijavu je potrebno poslati životopis i motivacijsko pismo na mail: [email protected].

Rok za prijavu: 31. siječnja 2016.