O aktivnom građanstvu

23_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: udrugacinaz.hr / Press
O aktivnom građanstvu

Udruga CINAZ kao partner u Erasmus + projektu „ACT!- Active Citizenship Training“ poziva na na osmodnevni trening o aktivnom građanstvu koji će se održati u rumunjskom gradu Craiovi od 14. do 22. svibnja. Rok za prijavu je 27. ožujka.

Udruga CINAZ kao partner u Erasmus + projektu ACT!- Active Citizenship Training poziva sve koje se bave radom s mladima da se prijave na osmodnevni trening o aktivnom građanstvu koji će se održati u rumunjskom gradu Craiovi od 14. do 22. svibnja ove godine.

U sklopu partnerstva s udrugom Community association of social animators – C.A.S.A. iz Rumunjske održat će se trening na temu aktivnog građanstava na kojem će biti 34 sudionika iz 10 europskih zemalja: Grčke, Bugarske, Hrvatske, Turske, Makedonije, Slovenije, Italije, Poljske, Litve i zemlje domaćina, Rumunjske. Udruga CINAZ kao partner šalje troje zainteresiranih sudionika.

Projekt ACT usmjeren je jačanju kapaciteta udruga i zaposlenika usmjerenih na rad sa mladima, razvoj njihovih kompetencija i vještina organizacije aktivnosti, motiviranja i prijenosa znanja mladima te promocije vrijednosti aktivnog europskog građanstva u zajednici.

Sudionici će biti educirani o aktualnoj tematici vrijednosti demokratskog društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju od strane grupe iskusnih međunarodnih predavača. Od sudionika se očekuje, po povratku u matičnu zemlju, primjena stečenog znanja u lokalnoj zajednici.

Idealni kandidati za trening trebali bi imati slijedeće kompetencije: 2 godine iskustva u radu sa mladima i/ili sudjelovanje na 3 nacionalna ili internacionalna edukacijska događanja, predanost punom sudjelovanju na svim aktivnostima tijekom treninga i kasnije prenošenje stečenih vrijednosti u lokalnoj zajednici, zainteresiranost i motivaciju.

Prijaviti se mogu punoljetne osobe (18+). Troškovi putovanja i smještaja su pokriveni od strane organizatora, a svaki sudionik je obavezan uplatiti 15 eura kotizacije (training tax for participants).

Prijaviti se možete slanjem popunjenog obrasca na mail.

Rok za prijavu: 27. ožujka.

Više informacija ovdje.