NUS na korak od kraja

16_01_2013 / 11:33h  |  Autor: KMaja
NUS na korak od kraja

U utorak je Dom mladih na dva sata imao kino dvoranu, predstava najavljena za srijedu je nažalost otkazana, a u petak ne propustite potprogram pisane umjetnosti i tribinu...

U utorak je Dom mladih na dva sata imao kino dvoranu – u sklopu drugoga NUS-a puštene su projekcije četiri filma po izboru Hrvoja Zuanića. Osim najavljenih naslova, publika je imala priliku pogledati i kratki film Sabonis, rad autora Igora Jelinovića i Tomislava Luetića koji je sredinom prosinca osvojio Grand Prix Kvarnerske revije amaterskog filma. Neobičnu glavnu protagonistkinju glumi poznato lice, Antonija Šitum, jedna od volonterki NUS-a. Prisutne su najviše dojmili potresni dokumentarcI – pakistanski Saving face i haićanski Baseball in the time of colera.

Predstava najavljena za srijedu navečer je zbog bolesti glumca nažalost otkazana, tako da vas i u srijedu i u četvrtak, što se NUS-a tiče, čeka izložba na katu Doma mladih, a u petak u 20 sati ne propustite potprogram pisane umjetnosti u hostelu Golly&Bossy.

Autorica programa u kojem će studenti glume na UMAS-u, uz video projekcije, interpretirati pjesničke i prozne fragmente 14 hrvatskih suvremenih pisaca i pjesnika je Katja Grcić. Čut ćemo i djela neafirmiranih autora - pobjednika natječaja, Bojana Krivokapića te Ivane Čagalj, po izboru Antuna Domazeta. Održati će se i tribina na temu Čiji je tabu u kojoj će sudjelovati Nebojša Lujanović i Bojan Krištofić, uz moderatoricu Katju Grcić.

Nakon završetka književnog dijela programa NUS 20013. ispratit ćemo u istom prostoru uz ritmove DJ Gilda.