Novosti u poslovanju udruga

10_02_2014 / 09:41h  |  Autor: I. Z.
Novosti u poslovanju udruga

U Splitu će se 20. veljače održati besplatni seminar o novinama u financijskom i računovodstvenom poslovanju udruga.

Udruga tajnika i računovođa u školstvu te Poslovni sektor d.o.o. u suradnji sa splitskom Udrugom MI organiziraju besplatni seminar za neprofitne organizacije s područja Dalmacije.

Seminar Novine u financijskom i računovodstvenom poslovanju neprofitnih organizacija održava se s ciljem informiranja neprofitnih organizacija o promjenama u tom području. Naime, u najavi je novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Zakon korjenito mijenja način financijskog izvještavanja, uvodi sustav financijskog upravljanja i kontrola, izradu financijskog planiranja, propisuje nadzor računovodstvenih poslova, a ono što je najvažnije utvrđuje rigorozne kaznene i prekršajne odredbe za neprofitnu organizaciju i osobu koja je zastupa. Također, došlo je i do promjene Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija koja se primjenjuje od 1. siječnja 2014. godine.

Seminar se održava 20. veljače 2014. godine u 10 sati,  u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Trumbićeva 4 u Splitu.

Predprijave slati na email [email protected] ili na [email protected] a moguće je i prijaviti se telefonom 021 885 897.