Pričom do 1000 funti

10_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Screenshot / newmediawritingprize.co.uk
Pričom do 1000 funti

Natječaj za inovativno pripovijedanje – New Media Writing Prize 2016. otvoren je za studente, blogere, umjetnike i pisce iz cijelog svijeta. Glavna nagrada iznosi 1000 funti a prijave traju do 30. studenog.

Sveučilište u Bournemouthu otvorilo je natječaj za inovativno pripovijedanje – New Media Writing Prize 2016. Natječaj je otvoren za studente, blogere, umjetnike i pisce iz cijelog svijeta.

NMWP traži inovativne i interaktivne priče (fikcija ili ne-fikcija) napisane specifično za čitanje/gledanje na PC-u ili Mac-u, internetu ili na uređajima poput iPada, tableta ili mobitela. Na natječaj se može prijaviti kratka priča, roman, dokumentarac ili pjesma u pisanom, slikanom ili video obliku.

Od prijava se očekuje inovativno korištenje novih medija, pridržavanje novinarskih standarda točnosti, korištenje interaktivnih elemenata, te treba omogućiti jednostavna pristup čitateljima/gledateljima. Tema nije određena ali mora biti socijalno relevantna i treba biti pristupačna širokoj publici, te se mora pokazati mogućnosti novih medija koje tradicionalni mediji ne mogu koristiti.

Prva nagrada je 1000£, a studenti mogu osvojiti staž u trajanju od 3 mjeseca u tvrtki Unicorn Training u Bournemouthu, gdje će raditi s njihovim timom za dizajn i pisanje.

Rok za prijavu: 30. studenog 2016.

Više informacija na newmediawritingprize.co.uk.