Novi Ciklus mladih glazbenika

16_08_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Glazbena mladež Split
Novi Ciklus mladih glazbenika

Glazbena mladež Split otvorila je prijave za sudjelovanje na VIII. Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2018./2019. Rok za prijavu je 10. rujna 2018. godine.

Glazbena mladež Split otvorila je prijave za sudjelovanje na VIII. Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2018./2019.

Pravo sudjelovanja na Ciklusu imaju solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske i zemalja članica Europske unije (i zemalja kandidata), koji do 1. srpnja 2019. godine neće navršiti 30 godina (muški solo pjevači 32 godine). Iznimno, stručna služba GMS može dopustiti i sudjelovanje mladih glazbenika iz drugih zemalja, pogotovo ako su članovi komornih sastava te studiraju u Republici Hrvatskoj.

Kandidat ili sastav mogu se prijaviti putem on-line obrasca. Dokumentaciju nije potrebno slati poštom. Stručna služba GMS putem e-maila će obavijestiti kandidate da je njihova prijava zaprimljena.

Partner Ciklusa je Muzej grada Splita te je predviđeno da se koncerti održavaju u Gotičkoj dvorani jednom mjesečno i to; listopad, studeni i prosinac u 2018. i siječanj, veljača, ožujak, travanj i svibanj u 2019. godini. Kandidati u prijavnom obrascu odabiru željeni termin koncerta.

Prilikom kreiranja programa koncerta mladi glazbenik je slobodan odabrati program, uz napomenu da je potrebno izvesti barem jednu skladbu splitskog tj. hrvatskog autora.

Rok za prijavu: 10. rujna 2018.

Više informacija na www.gmsplit.hr.