Nova sezona u Kocki

23_09_2015 / 12:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Nova sezona u Kocki

Stiže sezona u kojoj se slavi Kockin 15. rođendan, za publiku se spremaju iznenađenja, neki već uhodani programi i neka neočekivana ludila, najavljuju organizatori programa u splitskom klubu Kocka.

Za samo otvaranje u rujnu (26. 9.) stiže Pero Defformero, mitološki gastarbajt-metal koji izdaje prvi album 2008. Undergrand. Od tog davnog događaja ova skupina osvaja srca publike, a prošle godine izbacuju novi album JeR to liči na taj način? Binu će zagrijati Sila Nečista, Solinjani koji spajaju balkanski pastirski rock s pirskim punkom i duhovnim discom.

Prvi petak u listopadu (2. 10.) organizira se u Kocki after koncerta Rundek Cargo Tria: od 23 h muziku proizvodi Minival vol. 7. Kockini partyji započinju 03. 10. u režiji LoopJunkies kolektiva, a prvi ovosezonski BeatSlap predstavit će Das Haus iz Zagreba, mjesto koje svi underground partijaneri diljem Hrvatske već poznaju. Nastupit će tata Das Hausa – Brighton, a podršku će dati Madezh iz splitskog kolektiva Cruise, kao i LoopJunkies rezidenti.

Serija koncerata nastavlja se 09. 10. s još jednim izdanjem Sounds of Violence i tajnim punkom: izvođači još nisu otkriveni. 10.10. pleše se na disko ritmove. Sredina mjeseca sprema jedan opaki vikend: stoner večer 16.10. uz program Gonzo: Zagušljivi dim + Husta, a 17.10. će napokon doći na svoje ljubitelji hip-hopa, jer za pult staje DJ Oliver… Kockin GartzSound razbit će niske temperature koje stižu, pa 23.10. publika može očekivati đuskanje uz opuštene dub note, dok 24.10. Kocka otvara svoja vrata za Anti-fa Night! Raspojasajte se uz Cha Jah Ton i Ekskurziju poljoprivredne škole, Ponte de Carla (hc-punk) te Crasso de Odio (streetcore). Ulaz će biti besplatan.

Zadnji dani mjeseca provode se uz neke od Kockinih najdugovječnijih programa: Zlostavljanje i Karantena.
30.10. nastupaju Mass Hypnosis (industrial / groove metal), zatim dugovječni splitski bend energičnih nastupa Last Man Standing i Ashes of Eternity – zagrebački melodeath, te DJ Wera.

31.10. na noć Noć vještica, krabuljenja, vukodlaka i živih mrtvaca održat će se Karantena a za muziku će biti zaduženi d’n’b zagrebački dvojac KULT: Zlee & What The Funk!

Kocka nastavlja i sa svojim dnevnim programom, pa četvrtcima 1.10., 15.10. i 29.10. svratite na sve veći Kockin kviz znanja. U galeriji Praktika 26.10. otvara se izložba fotografija Isus u srcu (Saša Pocrnić, Tonči Kranjčević Batalić, Natasha Kadin i drugi).

Svi programi i obavijesti mogu se pratiti na službenoj stranici Kocke i na Facebooku