Novo: Grupa podrške za mlade

27_09_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Novo: Grupa podrške za mlade

Uz pomoć stručnjaka i volontera, svi zainteresirani će imati priliku kroz grupni rad razmjenjivati osobna iskustva te učiti i razgovarati o potencijalnim rješenjima.

Udruga Feniks Split, u srijedu 28. rujna u 19 sati u Klubu Zona održava radionicu pod nazivom Grupa uzajamne podrške. Riječ je o susretu namijenjenom mladima sa psihosocijalnim poteškoćama i mentalnim oboljenjima. Uz pomoć stručnjaka i volontera, svi zainteresirani će imati priliku kroz grupni rad razmjenjivati osobna iskustva te učiti i razgovarati o potencijalnim rješenjima.

KLUB ZONA U LISTOPADU

Biciklopopravljaonica / prvim ponedjeljkom u mjesecu / 17:00
Sajam razmjene korištenih predmeta / prvim utorkom u mjesecu / 18:00 - 20:00
Grupa uzajamne podrške / prve tri srijede u mjesecu / 19:00
Zavrti film u glavi - ciklus kratkih eko filmova / prvim četvrtkom u mjesecu / 19:00
Kreativni petak / petkom, od 7.10. / 18:00
Književna čajanka / ponedjeljci, 10. i 24.10. / 20:00
Predavanje: Putovanje Camino de Santiago / utorak, 11.10. / 19:00
Mladi izlažu: Marieta Vulić - otvorenje / srijeda, 26.10. / 19:00
Kava sa Savjetom mladih: Gradski program za mlade / četvrtak, 27.10. / 18:00

Za sudjelovanje na pojedinim događanjima potrebna je rezervacija mjesta na klubzona.net.

- Psihosocijalne poteškoće i mentalna oboljenja sve su prisutniji među mladom populacijom, naročito nakon pandemije. Nažalost, svjedoci smo i česte društvene stigmatizacije osoba s navedenim problemima zbog čega je potreba za ovom vrstom radionice još aktualnija. Baš zato, ovim putem pozivam mlade koji osjećaju potrebu za razgovorom o navedenim poteškoćama da sudjeluju u ciklusu radionica koje će im zasigurno biti od pomoći - kazala je Marina Vidović, predsjednica Udruge Feniks Split.

Prvi susret održat će se 28. rujna u 19 sati, a u narednim mjesecima susreti će se održavati prve tri srijede u mjesecu, od 19:00 do 21:00. Mogu se pridružiti svi mladi koji su zainteresirani za ovakav tip radionica, bez prethodne najave.

Aktivnost je dio projekta "Puna mi je kapa!" koji Udruga Feniks Split provodi u partnerstvu s Info zonom i Multimedijalnim kulturnim centrom Split, uz financijsku podršku Grada Splita.