Nova Cirkuska srijeda u Kinoteci

14_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Cirkuska srijeda / Press
Nova Cirkuska srijeda u Kinoteci

Trideset i peta Cirkuska srijeda u kinoteci Zlatna vrata donosi dugometražni dokumentarni film "Tomorrow we disappear" 15. studenog u 20 sati. U filmu se priča koloniji Kathputli u Indiji, posljednjem utočištu akrobata, žonglera, lutkara, pjesnika i "jadugardi", uličnih umjetnika koji čuvaju drevnu indijsku tradiciju magije.

Trideset i peta Cirkuska srijeda, ciklus filmova cirkuske tematike, donosi nam film "Tomorrow we disappear" 15. studenog u 20:00 u Kinoteci Zlatna vrata.

Nagrađivani dugometražni dokumentarni film o koloniji Kathputli u Indiji, posljednjem utočištu akrobata, žonglera, lutkara, pjesnika i "jadugardi", uličnih umjetnika koji čuvaju drevnu indijsku tradiciju magije. Više od pola stoljeća više od 2800 umjetnika živi u ovom indijskom slamu. No 2010. godine korumpirana vlada New Delhija prodala je slam korporacijama koje žele njihov dom urbanizirati. Umjetnici odbijaju preseljenje štiteći tako posljednje ostatke kulture nastale iz narodne umjetnosti i oblikovane siromaštvom.

Trailer možete pogledati na sliedećoj poveznici.

Film je svoju premijeru imao na Tribeca Film Festivalu 2014. godine. Kao i svake Cirkuske srijede, ulaz je besplatan! Cirkuska srijeda edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekt je ostvaren u suradnji ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.