Noć muzeja: UMAS u Zoni

25_01_2015 / 15:06h  |  Autor: I. Z.
Noć muzeja: UMAS u Zoni

U Noći muzeja u Info zoni će se otvoriti izložba završnih radova studenata Umjetničke akademije u Splitu. Radovima u medijima slikarstva i grafike prvi put će se javno predstaviti studenti odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti.

U 10. Noći muzeja i Info zona postat će galerijski prostor. Izložba završnih radova studenata Umjetničke akademije u Splitu otvorit će se 30. siječnja u 18 sati. Radovima u medijima slikarstva i grafike prvi put će se javno predstaviti studenti Odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti - Lina Aljinović, Dea Cerić, Dominik Duboković, Marina Ozretić i Katarina Sokol.

>> Najave događanja u Info zoni prati na infozona.hr/program

Gogoljeva Kabanica grafička je mapa atmosferskog ozračja Line Aljinović. Dea Cerić slikarskim prikazom mitoloških bića Nereada definira žensku animu. Budućnost je tema koju propituje Dominik Duboković kombiniranjem medija digitalnog tiska i slikarstva. Marina Ozretić barata ambivalencijom zlatnog fonta u slikarskom prikazu zlatnih poluga. Individualnost pojedinca prikazana je u mediju grafike na digitalno manipuliranim portretima Katarine Sokol. Posjetitelje će u izložbu uvesti profesorica Gloria Oreb kratkim osvrtom na spomenute radove.