Noć muzeja: UMAS (opet) u Zoni

26_01_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Noć muzeja
Noć muzeja: UMAS (opet) u Zoni

U jedanaestoj Noći muzeja, drugu godinu zaredom, studenti Umjetničke akademije u Splitu otvorit će u Info zoni izložbu svojih završnih radova. Javnosti će se predstaviti pet studentica Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost.

U jedanaestoj Noći muzeja, drugu godinu zaredom, studenti Umjetničke akademije u Splitu otvorit će u Info zoni izložbu svojih završnih radova. U petak, 29. siječnja, u 21 sat, u mediju slikarstva, kiparstva i grafike, javnosti će se predstaviti pet studentica Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost.

>> Najave drugih događanja u Info zoni prati na infozona.hr/program
>> Više informacija o Noći muzeja potraži na nocmuzeja.hr

>> Preuzimi program splitske Noći muzeja i prikaz trase posebne autobusne linije (.pdf)

Mia Bogdan kiparskim triptihom istražuje trenutno duhovno stanje promatrača. Pseudopodije naziv je ciklusa grafičkih radova u bakropisu koje će izložiti Ida Bugarić. Nikolina Ćuk inspiraciju za svoju grafičku mapu u tehnici mezzotinte pronašla je u Tolkienovim djelima. Noćni vlak - akrilik na medijapanu, slikarski je uradak Jasne Fantić. Antonela Stanić bakropisom prikaza ruku i molekula DNA propituje emocionalno postojanje.

Autorice će tijekom večeri razgovarati s posjetiteljima o procesu nastanka, medijima i tehničkoj izvedbi radova, uz osvrt na idejne smjernice svojih djela.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.