Noć knjige: od čitanja do kvizova

21_04_2014 / 11:12h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: nocknjige.hr
Noć knjige: od čitanja do kvizova

Info zona, Quasimodo, GKMM i Sveučilišna knjižnica samo su neke od lokacija na kojima će se 23. travnja u Splitu obilježiti treća Noć knjige po redu. Kako ubiti pisca, kako pogubiti knjigu - tema je razgovora Nebojše Lujanovića i Marija Glavaša.

Premda je vrijeme u ovom travnju ćudljivije i promjenjivije od ukusa čitatelja, to neće spriječiti Noć knjige da se ne održi i treću godinu zaredom, čime će se 23. travnja i u Splitu obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava.

U Info zoni će se u Noći knjige, u razgovoru s Nebojšom Lujanovićem, piscem čiji je razgovor za portal Moderna vremena Info uzburkao duhove i izazvao pozitivne reakcije širom Hrvatske. Otkrit će nam kako učinkovito ubiti pisca te usmrtiti knjige i književnost, a o tome će s njim razgovarati, počevši u 21 sat, Marijo Glavaš.

U klubu Quasimodo održat će se, u 21 sat, posebno izdanje Kvizimoda - Bookvizimodo, natjecanje u znanju iz književnosti, čime se Split uključuje u natjecanje hrvatskih gradova u poznavanju književnosti. Kviz će pripremiti Renato Baretić, uz pomoć Patricije Vodopije. 

Središnji odjel Gradske knjižnice Marko Marulić program započinje u 18 sati, kvizom znanja na temu Putnici putovanja i otkrića, a na Odjelu za djecu i mlade program započinje u isti sat događanjem Čitamo naglas u pidžamama (za djecu).

U isto vrijeme, ali na drugom mjestu - u Sveučilišnoj knjižnici - počinje događanje pod imenom Baštinska rič i pisma a obuhvaća recital čakavskog pjesništva u izvedbi članova Društva hrvatskih književnika, nastup ženske klape i izložbu radova o Dalmaciji.

Sve su to samo neka od događanja kojima će Split obilježiti Noć knjige. Dakle, put pod noge, knjige pod ruku i pridružite se nekom od događanja. Ako ste neodlučni, potpuni program može se pogledati na službenoj stranici manifestacije.