Uči njemački u Bavarskoj

02_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: Flickr
Uči njemački u Bavarskoj

Bavarske stipendije Bayhost uključuju troškove školarine za učenje njemačkog jezika, boravka i džeparac za hranu, a na prijavu su pozvani studenti i mladi znanstvenici s barem osnovnim znanjem jezika. Rok za prijavu je 4. travnja.

Slobodna država Bavarska objavila je natječaj za stipendije Bayhost u sklopu ljetnih škola za tečajeve njemačkog jezika.

Mogu se prijaviti studenti i mladi znanstvenici s barem osnovnim znanjem njemačkog jezika (razina A2). Stipendije uključuju troškove školarine, boravka i džeparac za obroke na Bavarskom sveučilištu.

Prije prijave, potrebno je proučiti popis škola te odabrati dva ljetna tečaja koja će prijavljeni moći u potpunosti pohoditi s obzirom na datume njihova održavanja. Po primitku stipendije prijavljenima će biti dodijeljen jedan od dva odabrana tečaja.

Za prijavu potrebno je ispuniti online prijavnicu, poslati motivacijsko pismo na njemačkom jeziku, životopis, prijepis ocjena, dokaz o studiranju, fotokopiju putovnice i dokaz o znanju njemačkog jezika. Sve dokumente potrebno je poslati poštom na adresu BAYHOST, Stichwort: "Sommersprachkursbewerbung", UNIVERSITÄTSSTR.31, 93053 REGENSBURG, DEUTSCHLAND.

Upute za prijavu
i popis škola mogu se pronaći na www.uni-r.de.

Rok za prijavu: 4. travnja 2016.