Nimalo djetinjasta Bookvica

03_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Quasimodo / Facebook
Nimalo djetinjasta Bookvica

U ovotjednoj Bookvici stiže troje gostiju koji će s voditeljicom Patricijom Vodopijom razgovarati o o književnosti za djecu i mlade. Silvija Šesto, Davor Šunk i Vanda Čizmek govorit će o svojim projektima, o ljubavi prema čitanju...

U ovotjednoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 5. svibnja, s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo bit će riječi o književnosti za djecu i mlade. U goste dolaze autorice i autori okupljeni u nakladničkoj kući Semafora: višestruko nagrađivana autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.

Gosti će predstaviti svoj novi projekt - strip AL BUM TOMICA, zatim najnovije knjige u izdanju Naklade Semafora, kazališne predstave i druge autorske projekte na kojima trenutno rade. S voditeljicom Bookvice Patricijom Vodopijom razgovarat će i o značaju "prvih" pisaca za razvoj ljubavi prema čitanju od najranije dobi i o važnosti kvalitetnog odabira štiva za najmlađe, o lektiri i uvrštavanju tekstova u udžbenike, o omalovažavanju i nepriznavanju autora koji pišu za djecu i mlade, o odnosu države, o napadima i kontroverzama te o sličnim nedjetinjastim temama.

U razgovor će se moći uključiti i publika, a kao i uvijek u Bookvici, nekog među posjetiteljima očekuje knjiga na dar. U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostiju.

Više o događanju može se saznati na Facebooku.