Nikad raznolikija veljača u Kocki

02_02_2015 / 14:14h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Kocka
Nikad raznolikija veljača u Kocki

Ovu veljaču Kocka pozdravlja s nikad raznolikijim programom: od zabavnih filmova, edukativnih projekcija i predavanja, preko različitih slušaonica, kvizeva i radionica, pa do koncerata i izložbi.

Ovu veljaču Kocka pozdravlja s nikad raznolikijim programom: od zabavnih filmova, edukativnih projekcija i predavanja, preko različitih slušaonica, kvizeva i radionica, pa do koncerata i izložbi.

Prvi vikend otvara, kao i prošlog mjeseca, PlesnjaQ: u petak, 6. veljače, nastupa multimedijalni glazbeni program iz Rijeke, Six Martinis And a Blow Job, uz pratnju DJ-eva (Tikach, Nino Bellen) i dekor teama Denona&Ledinsky. Subota, 7. veljače, rezervirana je za Sounds of Violence, u sklopu kojeg stižu Bosonogo Djetinjstvo (anarcho hc bend iz Zadra, Left to Starve (crust-grind iz Karlovca) i Disaster (hc punk bend iz Šibenika).

Događaj mjeseca slijedi idući petak (13. veljače), kad u Split dolazi bend Seven That Spells! Trenutno jedan od najprepoznatijih bendova iz Hrvatske europsku turneju započinje u Kocki. Kao pratnja nastupit će Essence, koji će nastupom prekinuti koncertnu pauzu.

Na Valentinovo (14. veljače) na rasporedu je program zvani Karantena. U goste dolazi mladi i uspješni Riječanin SNAP a domaći LoopJunkies na frontu šalju Nortroma koji već dugo trese Kocku. Podršku će još pružiti Druid u svom prvom d'n'b izdanju.

Pokladni utorak Kocka ne zaobilazi: 17. veljače Kocku će uzdrmati Tentacle Tenticle's Carnival Spectacle! DJ-evi Braco Plakaluša, Striče Ivane i Iko Čambra puštaju hitove 80-ih, 90-ih i ranih 2000-ih.

Program se nastavlja u petak (20. veljače), kad ZloSTavljanje na pozornicu dovodi šibenski Cult of Reborn (black-death metal) i Carnate (death metal). Prvi već uživaju status kultnog benda, drugi su nešto mlađi, ali oba benda garantiraju brutalno žestoku svirku. Kao desert će zasvirati bend iznenađenja, koji će ostati tajna sve do koncerta.

U subotu (21. veljače) pleše se uz Beatslap i veterana drum'n'bassa, Raiden! Sada nastupa pod imenom Kamikaze Space Programme a zvuk mu je, najavljuju u Kocki, još siroviji i opakiji za bubnjiće.

Kraj mjeseca obilježava se veselo: u petak (27. veljače) u goste stižu svjetski putnici, kultni Kultur Shock, koji su nedavno izbacili svoj deveti album „IX“. U subotu (28. veljače) pleše se uz SaSo Mange Soundsystem i psihodelične beatove psytrancea, a za pultom će biti Dash Naler i Muhara (MonkeyMonks), Effex (Hypnodelix) te Jack the Tripper i Psy Mustafa (CupusKactus).

Osim vikend programa, Kocka nastavlja i sa svojim tjednim događanjima, pa će se svake srijede održavati slušaonice, tj. Pank Domjenci, ovog mjeseca u malo drukčijem izdanju: Stoner/desert/psyhedelic (4. veljače), Darkwave/Coldwave (11. veljače), RATM (18. veljače), Post-rock/Post-metal (25. veljače).

Na ZloSTavljanju 05. veljače nastupit će dva benda: Jare (stoner-doom, Sinj) i Bastards (r'n'r, Split).

U galeriji Praktika se 23. veljače otvara izložba Međuprostori, kao umjetničko istraživanje kolektiva queerANarchive. Ponovno kreću Cut-fold-glue radionice (16. veljače i 24. veljače), a u knjižnici OpenBox moći ćete pogledati dva trash filma (Birdemic 2. veljače, The Room 10. veljače), jedan edukacijski film (Paradise or Oblivion - The Venus Project 19. veljače), te predavanje koje će voditi Splitske šape (9. veljače) .

Jazz hodnik: Legacy (12. veljače) i Jazz hodnik: Around the World (26. veljače) dolaze u paketu s najnovijim programom, Kockinim kvizom znanja. Tjedna događanja počinju u 20 h i popraćena su prigodnom glazbom.

Više informacija o programu može se potražiti na službenoj stranici ili na Facebook stranici Kocke.

Rad Koalicije udruga mladih i kluba za mlade Kocka podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Split i MKC Split, a medijski su partneri Info zona, Dišpet i KLFM radio.