Nezavisna kultura je na webu

12_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Centar za dokumentiranje nezavisne kulture
Nezavisna kultura je na webu

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture djeluje više od pet godina i sada je lansirao svoju web stranicu na kojoj možete pronaći sve informacije o njihovom arhivu i projektima.

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture lansirao je svoju web stranicu abcdnk.hr, na kojoj možete pronaći sve informacije o njihovom arhivu i projektima koji se u njemu provode.

Centar djeluje više od pet godina. U tom je periodu prikupljeno nekoliko tisuća jedinica materijala, digitalizirano više stotina tiskanih materijala, upisano preko 1500 jedinica u katalog, održano desetak radionica, nekoliko tribina i izložbi, objavljeno više od 80 intervjua i producirano nekoliko desetaka radijskih emisija o nezavisnoj kulturnoj sceni, obučeno nekoliko volontera te 7 studenata tijekom dvije uspješne sezone studentske prakse.

To je community arhiv nezavisne kulturne scene smješten u Klubu Booksa, u kojem se kontinuirano prikupljaju, sistematiziraju, katalogiziraju, digitaliziraju i besplatno nude javnosti na korištenje materijali proizvedeni na nezavisnoj kulturnoj sceni u Hrvatskoj od početka devedesetih do danas.

Centar je dio šireg projekta Abeceda nezavisne kulture, koji vode udruge Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva i Udruga za promicanje kultura “Kulturtreger” i kroz koji se sustavno istražuje, dokumentira i promovira nezavisna kulturna scena u Hrvatskoj.

Sve informacije o Abecedi nezavisne kulture možete pronaći na stranicama Centra te, kao i do sada, na portalu Kulturpunkt.hr.