Nemoj da ti bude tlaka, prijavi se!

11_05_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Nemoj da ti bude tlaka, prijavi se!

Sudjelovanje mladih u odlučivanju, lokalne politike za mlade te dijalog mladih i donositelja odluka teme su jednodnevne konferencije "Nemoj da ti bude tlaka" koja se 31. svibnja održava u splitskom hotelu Atrium.

Sudjelovanje mladih u odlučivanju, lokalne politike za mlade te dijalog mladih i donositelja odluka teme su jednodnevne konferencije "Nemoj da ti bude tlaka" koja se 31. svibnja održava u splitskom hotelu Atrium. Namijenjena je mladima, udrugama mladih i za mlade, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave te institucijama koje rade s mladima.

- Konferencija se održava u sklopu obilježavanja Europske godine mladih i kao dio procesa izrade Gradskog programa za mlade Grada Splita, a jedan od ciljeva konferencije je doprinijeti pokretanju pozitivnih procesa u susjednim gradovima i općinama - kazao je Goran Biličić iz Info zone, udruge koja konferenciju organizira u suradnji s Gradom Splitom.

Jutarnji dio programa namijenjen je temi uključivanja mladih u procese donošenja odluka te provođenju kvalitetne strategije prema mladima. Kroz predavanja i panel rasprave s donositeljima odluka doprinijet će se rješenju problema slabe uključenosti mladih, a predstavit će se i nekoliko primjera dobre prakse.

U popodnevnom dijelu sudionici će imati priliku svojim komentarima aktivno doprinijeti izradi Gradskog programa za mlade Grada Splita, strateškom dokumentu koji će naredne četiri godine biti okosnica poboljšanja kvalitete života mladih. Na panel raspravi sudjelovat će članice i članovi Radne skupine za izradu Gradskog programa za mlade koji će sa sudionicima podijeliti iskustva, zaključke i prijedloge.

Ulaz na konferenciju je besplatan, a program i prijave za sudjelovanje su na gradzamlade.hr/konferencija.

Konferencija je sufinancirana sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.