Ne/Ima(m) vremena u Kocki

01_06_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Ne/Ima(m) vremena u Kocki

Nakon što je zbog nemogućnosti održavanja izložbi provela online ciklus NMG@KARANTENA, udruga Mavena otvara izložbu nagrađivanog umjetnika mlađe generacije Vladimira Novaka.

Nakon što je zbog nemogućnosti održavanja izložbi udruga Mavena provela online ciklus NMG@KARANTENA, 4. lipnja s početkom u 20:30 u galeriji Kluba Kocka otvara drugu ovogodišnju izložbu iz ciklusa NMG@PRAKTIKA naziva Ne/Ima(m) vremena nagrađivanog umjetnika mlađe generacije Vladimira Novaka. Izložba će se moći pogledati od 4. do 11. lipnja radnim danom od 20 do 22 sata.

- Radi se o instalacijama pomalo scenografskog karaktera koje se sastoje od željeznih konstrukcija, drvenih dasaka, papira i ostalih sirovih materijala ukomponiranima sa svjetlom i zvukom. Mračna atmosferičnost i industrial dojam kojom odišu ove instalacije u prostoru odražava se kroz odabir svjetlosnih efekata i audio pozadine. Konačno, u njih uklapa svoje dugogodišnje afinitete spram instrumentalne eksperimetnalne glazbe uživajući u procesu fragmentiranja i kolažiranja istih – navodi se u predgovoru izložbe.

Vladimir Novak diplomirao je kiparstvo 2017. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je Nagrade Goranske kiparske radionice u Lokvama na 13. Trijennalu hrvatskog kiparstva, HPB Grand Prix na 34. Salonu mladih - Panoptikon 2018. godine, te Rektorove nagrade za samostalni projekt 2015. godine. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi te boravio na rezidenciji Cité Internationale des Arts u Parizu. Radovi mu se nalaze u Fundusu ALU u Zagrebu i Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, privatnim kolekcijama te kao javne plastike u Vrsaru i Bjelovaru.