Ne zatvara Klub Zona, ali...

29_04_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Ne zatvara Klub Zona, ali...

Uz radionicu vege kuhinje, promociju zbirke putopisa, debatu, biciklopopravljaonicu te druženja ljubitelja književnosti, šaha i društvenih igara, Klub Zona će u svibnju doći do 330. sata besplatnog programa.

Uz radionicu vege kuhinje, promociju zbirke putopisa, debatu, biciklopopravljaonicu te druženja ljubitelja književnosti, šaha i društvenih igara, Klub Zona će u svibnju doći do 330. sata besplatnog programa, 154. termina i do 64. različitog događanja u sezoni. U mjesecima kada grad prepuštamo turistima, povoda za dolazak na Šperun bit će znatno manje, ali poneka izložba i povod za novo druženje neće izostati. Info zona će u svibnju objaviti i natječaj za nove suradnike u realizaciji programa Kluba Zona u idućoj sezoni.

KLUB ZONA U SVIBNJU

Debata: Ideja Demokracije - realnost ili nedostižan san? / petak, 3.5. / 17:00
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 4.5. / 16:00 - 20:00
Biciklopopravljaonica / subota, 4.5. / 17:00 - 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 4.5. / 20:00 - 00:00
Radionica vege kuhinje* / ponedjeljak, 6.5. / 19:00
Šahovska liga / nedjelja, 12.5. / 14:30 - 19:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 13.5. / 20:00 - 22:00
Književna čajanka / utorak, 14.5. / 20:00
Aldo Franičević: Bosonog po svitu / srijeda, 15.5. / 20:00
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 18.5. / 16:00 - 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 18.5. / 20:00 - 00:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 27.5. / 20:00 - 22:00
Književna čajanka / utorak, 28.5. / 20:00

Za događanje sa * potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.


Debata Ideja Demokracije - realnost ili nedostižan san? održat će se u petak, 3. svibnja, u 17 sati. Članovi Splitske debatne unije debatirat će o pozitivnostima i negativnostima demokracije te važnosti glasovanja, ali i publici dati priliku da izgradi i iznese vlastite stavove. Splitska debatna unija ovo događanje realizira u suradnji s Info zonom, povodom Europskog tjedna mladih koji se u cijeloj Europi obilježava uz temu - Demokracija i ja.

Još od listopada u Klubu Zona se svako dvije subote od 20 sati do ponoći održavaju najpopularnije večeri društvenih igara u Dalmaciji, a od veljače se od 16 sati igra i popularna kartaška igra Yu-Gi-Oh. Yu-Gi-Oh igraonica i Večer modernih društvenih igara Ajmo se igrat! održat će se 4. i 18. svibnja. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST, posljednji put prije ljetne pauze, donosi svoju bogatu kolekciju igara, ali igrači mogu donijeti i svoju igru te doći sami ili u društvu.

Od jeseni su prva subota u mjesecu i termin od 17 do 20 sati u Klubu Zona bili rezervirani za Biciklopravljaonicu. U još jednoj sezoni volonteri Splitske Biciklopopravljaonice nude priliku za besplatni popravak bicikla, ali i za usavršavanje i prenošenje znanja o popravku bicikla. U subotu, 4. svibnja, održat će se posljednja Biciklopravljaonica prije uvođenja ljetnog ritma održavanja.

U ponedjeljak, 6. svibnja, u 19 sati održat će se Radionica vege kuhinje. Voditeljica radionice, Ivana Surjan Mitrović, veganka je već 14 godina, a brojni recepti koje objavljuje na svom YouTube kanalu Mama Veganka obogatili su jelovnike vegana, ali i osoba koje žele isprobati nova jela i onih zbog primjerice zdravstvenih razloga ne smiju konzumirati proizvode životinjskog podrijetla. Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu rezervaciju mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Od jeseni se u Klubu Zona održava Šah u Zoni - druženje šahista i onih koji će to tek postati. Šahisti Šahovskog kluba Student svako 14 dana rado prenose znanje ili prihvaćaju poziv na dvoboj, pa će tako biti i 13. i 27. svibnja kada im se u igri i druženju mogu pridružiti svi zainteresirani, a u nedjelju, 12. svibnja, od 14:30 do 19:00 u Klubu Zona odigrat će i službeni meč Šahovske lige kada zainteresirani mogu doći pogledati znalce na djelu.

Ljetnoj pauzi približavaju se i Književne čajanke - druženja na kojima nije nužno ni piti čaj ni imati znanje o književnoj kritici, jedino je važno voljeti rasprave o pročitanim književnim djelima. Na prvo druženje u svibnju Djevojke koje čitaju pozivaju u utorak, 14. svibnja, u 20 sati, a tema rasprave bit će djelo Kroz dveri snova (H.P. Lovecraft). Drugo druženje, uz raspravu o petnaestom književnom djelu u aktualnoj sezoni, održat će se 28. svibnja.

Aldo Franičević predstavit će u srijedu, 15. svibnja, u 20 sati zbirku putopisa Bosonog po svitu. U prethodnih desetak godina, od svojih ranih dvadesetih, Aldo je obišao više od 30 država na pet kontinenata, a zadnjih devet godina piše blog o svojim putovanjima i priprema ovu knjigu koja objedinjuje 50-ak priča iz Amerike, Kenije te sa Baltika. Promocija će tako biti i svojevrstan vodič za one željnih otkrivanja svijeta.

Ne zatvara Klub Zona, ali završava sezona!