Nauči za bolju politiku za mlade

17_03_2013 / 14:18h
Nauči za bolju politiku za mlade

Edukativni trening pod nazivom "(Lokalna) Politika za mlade: otkuda, za koga, s kim i kako?" namijenjen je mladima, osobama aktivnima u radu s mladima te predstavnicima lokalnih samouprava.

Edukativni trening pod nazivom (Lokalna) Politika za mlade: otkuda, za koga, s kim i kako? namijenjen je mladima, osobama aktivnima u radu s mladima te predstavnicima lokalnih samouprava. Sudionici će dobiti odgovore kako suradnju između organizacija civilnog društva i javnih tijela učiniti uspješnom, što je to javna politika i kako je možemo koristiti u svakodnevnu radu, kako se razvijala politika za mlade u Hrvatskoj te kako ona utječe na svakodnevni život i rad mladih ljudi. Također, na treningu će se kontinuirano raditi na osnaživanju za izgradnju suradničkog i sustavnog pristupa razvoju politike za mlade na lokalnoj razini.

Na trening se putem obrasca mogu prijaviti aktivni mladi od 15 do 30 godina te predstavnici tijela lokalne/područne samouprave. Trening će se održati od 03.do 07. travnja u Rijeci, svi troškovi su pokriveni, a prijave su otvorene do 26. ožujka.

Trening je jedna od aktivnosti projekta Demokracija za pet plus koji ima za cilj povezati predstavnike lokalnih samouprava i organizacija mladih i za mlade s ciljem razvijanja konstruktivne komunikacije i zajedničkih aktivnosti po pitanju implementacije lokalnih politika za mlade.Projekt je financiran sredstvima Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva i Grada Pule, a realiziraju ga udruge ZUM iz Pule, Domaći iz Karlovca, Klub mladih Bršadin, petrinjski K.R.I.D i splitska Info zona.