Uči vrednovati politike za mlade

03_01_2023 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Uči vrednovati politike za mlade

Sudionici i sudionice dobit će priliku osnažiti kapaciteta svojih organizacija za provedbu evaluacije lokalnih i nacionalnih politika za mlade.

Otvorene su prijave za online edukaciju o provedbi evaluacija politika za mlade. Edukacija je namijenjena organizacijama civilnog društva i održat će se na platformi Zoom, 20. i 21. siječnja, od 10 do 14 sati.

- Edukaciju će voditi dr. sc. Nikola Baketa te će sudionici i sudionice dobiti priliku osnažiti kapaciteta svojih organizacija za provedbu evaluacije lokalnih i nacionalnih politika za mlade. Naučit će osnovnu terminologiju i što su ciljevi, mjere, indikatori, rokovi i nadležnosti u policy dokumentima. Upoznat će izvore praćenja politika za mlade te dobiti konkretne upute kako u proces evaluacije uključiti mlade - najavljuju organizatori.

Nikola Baketa trenutno je znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Njegovo područje rada su građanski odgoj i obrazovanje, politike visokog obrazovanja i promjene javnih politika, a osobiti interes iskazuje prema politikama za mlade i radu s mladima. Sudjelovao je u provedbi ciklusa Istraživanja mladih u Hrvatskoj i evaluaciji Nacionalnog programa za mlade 2014.-2017.

Prijavnica za sudjelovanje dostupna je na poveznici.

Edukacija se održava u sklopu projekta "Savjeti mladih - kako dalje?" usmjerenog na jačanje zagovaračke pozicije organizacija civilnog društva i osnaživanje smislene participacije mladih u savjetodavnim tijelima na lokalnoj i regionalnoj razini. Projekt u partnerstvu provode norveška Općine Lindesness, Udruga "Delta", Udruga gradova Republike Hrvatske te Info zona kao nositelj projekta. Projekt "Savjeti mladih - kako dalje?" podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.