Besplatne radionice salse

25_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Gerd Altmann, Pixabay
Besplatne radionice salse

- Ideja projekta je, kroz tečajeve i zabave društvenog plesa, utjecati na ciljanu skupinu mladih te iskoristiti ples kao alat za povećanje njihovih društvenih, interpersonalnih i komunikacijskih vještina, kao i utjecati na razinu empatije i tolerancije kod mladih - kaže Marin Ružić, predsjednik P.Š.K. La sonrisa.

Plesni klub La sonrisa organizira besplatne radionice plesa salsa za mlade od 16 do 20 godina u trajanju od 5 mjeseci. Prijaviti se za sudjelovanje možeš klikom na link, a 1.11. će se od ukupnog broja prijavljenih nasumičnim odabirom odabrati 30 sudionika. Tečaj će se održavati na više lokacija u gradu Splitu u večernjim terminima (2x tjedno).
Radionice su dio projekta Vratimo osmijeh na ulice našeg grada kojeg provodi La sonrisa, financiranog iz Europskih snaga solidarnosti.
- Ideja projekta je, kroz tečajeve i zabave društvenog plesa, utjecati na ciljanu skupinu mladih te iskoristiti ples kao alat za povećanje njihovih društvenih, interpersonalnih i komunikacijskih vještina, kao i utjecati na razinu empatije i tolerancije kod mladih. Sama ideja je proizašla iz našeg dugogodišnjeg iskustva u društvenom plesu kroz kojeg smo, primjetivši razne benefite koje smo ostvarili kroz ples i socijalizaciju, odlučili dalje prenositi takva iskustva - kaže Marin Ružić, predsjednik P.Š.K. La sonrisa.

Svi instruktori koji će sudjelovati u projektu prethodno su prošli edukaciju s mentoricom Svetlanom Ray, internacionalnom instruktoricom salse iz Rusije, koja je po struci diplomirani psiholog. - Tijekom edukacije, osim rada na tehničkim aspektima plesa, fokus je bio na povećanju kapaciteta sudionika i kao instruktora i pedagoga - ističe Ružić.

Na projektu sudjeluju i suradnici s Filozofskog fakulteta u Splitu (doc. dr. sc Marija Lončar, dr.sc. Toni Maglica, doc. dr. sc. Gorana Bandalović te doc. dr. sc. Zorana Šuljug Vučica), koji će projekt popratiti i sa znanstvene strane, istraživanjem i praćenjem aktivnosti tokom trajanja projekta.

La sonrisa
Plesni klub "La sonrisa" je neprofitna organizacija osnovana 2017. godine u Splitu od strane nekoliko entuzijasta koji se dulje godina bave društvenim plesovima. Cilj organizacije je promoviranje latinoameričkih, karipskih i afričkih plesova u generalnoj populaciji kroz organiziranje radionica, tečajeva i plesnih zabava.
Trenutno, kao dio promotivne aktivnosti projekta, u dogovoru sa srednjim školama u gradu Splitu održavaju promotivne satove salse na satovima tjelesne i zdravstvene kulture, kako bi učenicima približili kulturu društvenog plesa.