Nauči pisati dramu

03_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Saïvann ¤
Nauči pisati dramu

U sklopu 27. Marulićevih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu Split održat će se Radionica dramskog pisanja koju će voditi Tomislav Zajec. Rok za prijavu je 10. travnja.

U sklopu 27. Marulićevih dana, od 21. do 28. travnja 2017., u Hrvatskom narodnom kazalištu Split održat će se Radionica dramskog pisanja koju će voditi Tomislav Zajec.

Tomislav Zajec peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić, a njegove su drame premijerno izvedene u deset zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, odsjek Dramaturgija.

U radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih između prijavljenih voditelj radionice. Sudjelovanje u radionici za na odabrane polaznike je besplatno. Radionica će se odvijati u dva termina dnevno.
Prijaviti idu preko mail adrese [email protected] s naznakom „Za dramsku radionicu“. Uz prijavu je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramsku situaciju, do jedne stranice teksta, temeljem dva zadana i povezana parametra: prostor i okolnost. Odabir prostora i okolnosti prepušten je samim polaznicima.

Primjer:

a) prostor – aerodrom
b) okolnost – nevrijeme

Objašnjenje:
U drami Krijesnice (2007) dramske spisateljice Tene Štivičić, likovi su zbog izvanrednih okolnosti prisiljeni provesti neko vrijeme u hladnim i bezličnim aerodromskim čekaonicama, pri čemu nekoliko slučajnih susreta te neka stara poznanstva počinju ispisivati kolektivnu priču o samoći i nepripadanju.

Rok za prijavu: 10. travnja.

Više informacija ovdje.