Nauči pisat projekt

22_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Mario Alberto Magallanes Trejo
Nauči pisat projekt

Zaklada Kultura nova objavila je poziv na sudjelovanje u radionici Pisanja projektnog prijedloga. Radionica će se održati u Zagrebu od 5. do 7. srpnja 2017. godine. Rok za prijavu je 5. lipnja.

Zaklada Kultura nova objavila je poziv na sudjelovanje u radionici Pisanja projektnog prijedloga. Radionica se organizira u okviru programa "Obrazovanje u kulturnom menadžmentu", a održat će se u Zagrebu od 5. do 7. srpnja 2017. godine. Na radionici se očekuje 20 sudionika.

Polaznici radionice će dobiti osnovna znanja i vještine iz dvaju područja - Osnove pisanja projekata i Izrade proračuna, u okviru kojih će biti upoznati s općom strukturom projektnog obrasca (određivanje i formulacija problema, ciljeva, ciljanih skupina, aktivnosti/metoda i održivosti projekta) te strukturom i praktičnom izradom projektnog proračuna (definicija i svrha proračuna, elementi svakog proračuna). Radionica neće biti temeljena na obrascima Programa podrške Zaklade Kultura nova.

Tijekom radionice koristi se participativni i interaktivan pristup (kombinacija teorije i iskustvenoga učenja prilagođenog principima učenja odraslih osoba) te različite tehnike i metode koje uključuju: kratka i jasna izlaganja, različite simulacije, igre, rad na slučaju te različite druge grupne i individualne tehnike i metode. Radionica konstantno pruža okruženje za obostranu komunikaciju između trenera i sudionika te razmjenu iskustava i savjeta.
Radionice će provesti stručni trenerski tim Udruge za razvoj civilnog društva – SMART, koji ima višegodišnje iskustvo u izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i rada u organizacijama civilnog društva te suradnje s javnom upravom.

Na ovaj Javni poziv na sudjelovanje u radionici "Pisanje projektnog prijedloga" mogu se prijaviti najviše po dva predstavnika jedne organizacije civilnog društva (udruge ili umjetničke organizacije) koja djeluje u Republici Hrvatskoj na području suvremene kulture i umjetnosti.

Prilikom odabira sudionika radionice prednost će imati:
• predstavnici organizacija koje do sada nisu dobile podršku Zaklade "Kultura nova"
• predstavnici organizacija koje do sada nisu sudjelovale u Zakladinim radionicama "Pisanje projektnog prijedloga"
• predstavnici organizacija koje formalno djeluju manje od 5 godina
• osobe koje nemaju iskustvo u pisanju projektnih prijedloga
• osobe koje su mlađe od 30 godina

U odabiru sudionika radionice također će se voditi računa o uravnoteženoj regionalnoj zastupljenosti organizacija civilnog društva koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti.

U slučaju velikog interesa Zaklada se ne obavezuje primiti oba predstavnika jedne organizacije.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a Zaklada će svim sudionicima koji nisu iz Zagreba pokriti putne troškove (put do i od Zagreba te smještaj u dvokrevetnim sobama). Prehrana nije uključena. Putni troškovi bit će nadoknađeni u punom iznosu za javni prijevoz najnižih tarifa (autobus, brodski prijevoz, vlak).

Prijava na radionicu podnosi se isključivo putem ispunjene e-prijavnice koju možete pronaći ovdje. Ispunjenu e-prijavnicu potrebno je do roka za podnošenje prijava pohraniti u elektroničku bazu Zaklade.

Zaklada će na službenim mrežnim stranicama objaviti popis organizacija čiji su predstavnici odabrani za sudjelovanje na radionici, kao i popis onih organizacija čiji predstavnici nisu odabrani. Svi prijavitelji bit će obaviješteni o rezultatima na e-adresu navedenu u e-prijavnici. Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni najkasnije do ponedjeljka 19. lipnja 2017. godine.

Organizacije čiji sudionici bez opravdanog razloga otkažu svoje sudjelovanje na radionici neće moći uputiti prijavu na edukacijske programe u organizaciji Zaklade "Kultura nova" u iduće dvije godine računajući od dana raspisivanja ovog Javnog poziva.

Rok za podnošenje prijava: 5. lipnja.

Više informacija ovdje.