Nauči dokumentirati i arhivirati

08_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
Nauči dokumentirati i arhivirati

Platforma Doma mladih organizira besplatnu radionicu dokumentiranja i arhiviranja za organizacije civilnog društva, a održat će se 12. i 13. ožujka.

Platforma Doma mladih organizira besplatnu radionicu dokumentiranja i arhiviranja za organizacije civilnog društva, koja će se održati 12. i 13. ožujka u prostorijama Kino kluba Split.

Radionicu vode Miljenka Buljević i Dunja Kučinac iz Centra za dokumentiranje nezavisne kulture, a namijenjena je organizacijama civilnog društva s naglaskom na one koje djeluju u području nezavisne kulture i mladih te one okupljene oko splitskog Doma mladih.

Cilj je radionice razviti stručnost i materijalne kapacitete organizacija civilnog društva kroz stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja dokumentiranja i arhiviranja, a razmatrat će se i mogućnost razvoja zajedničkih resursa kao što su arhivski prostor, digitalizacijska oprema, te digitalna pohrana koje bi organizacije mogle zajednički koristiti.

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti upitnik dostupan na linku. Na radionicu je potrebno donijeti primjerke (fizičkih i digitalnih) materijala koje organizacija želi arhivirati te, ako je moguće, laptop.

Više informacija o programu radionice na Facebooku.