Govori 3 minute za stipendiju

10_05_2013 / 15:19h
Govori 3 minute za stipendiju

Klub Alpbach Hrvatska i Austrijski kulturni forum organiziraju Speakers’ Night – jednovečernje natjecanje u govorništvu na kojem svaki od 10 talentiranih natjecatelja u 3 minute izlaže svoje stavove i razmišljanja.

Klub Alpbach Hrvatska i Austrijski kulturni forum organiziraju Speakers’ Night – jednovečernje natjecanju u govorništvu na kojem svaki od 10 talentiranih natjecatelja u 3 minute izlaže svoje stavove i razmišljanja. Najkvalitetniji govornik/-ca Speakers' Night-a dobiva punu stipendiju za sudjelovanje na Europskom Forumu Alpbach 2013. koji traje od 12. 08. do 21. 08.. Stipendija uključuje smještaj i dnevni džeparac, a nagrađeni će biti i dobitnici 2. i 3. mjesta.

Natjecanje u govorništvu organizira se u okviru konferencije Europe joins Croatia koja će se održati Zagrebu od 27. do 30. lipnja 2013. Okvirna tema i trajanje govora zadani su za sve natjecatelje, a naslov ovogodišnjeg Speakers' Night-a je 'Iskustva i vrijednosti' u kojem se od govornika traži da iznesu osobna stajališta odgovorima na pitanja: 'Postoji li nešto što se zove zajednički europski identitet i koje vrijednosti smatraš da će obilježiti novu generaciju? Hoćemo li se identificirati kao europski narod ili ćemo napraviti prekretnicu u oblikovanju nacionalnih vrijednosti u vrijeme velikih promjena i krize? Je li pojam zajedništva u Europskoj uniji bolji izbor za opstanak i budućnost mladih ili su na pomolu nova očekivanja i radikalni svjetonazori nove generacije?'

Prijaviti se mogu osobe iz Hrvatske do 32 godine, neovisno o obrazovanju, do 12. svibnja 2013. do 23:59!

www.fpzg.unizg.hr