Natjecanje poduzetnih studenata

07_03_2014 / 09:43h  |  Autor: I.Z.
Natjecanje poduzetnih studenata

Natjecanje pod nazivom Social Impact Award promiče društveno poduzetništvo i uvođenje društvenih inovacija među studentskom populacijom. Natjecanje se fokusira na poslovne ideje koje su u začecima, a pobjednički projekti nagradit će se sa 1 500 eura.

Najveći europski edukacijski program za studente u području društvenog  poduzetništva stigao je u Hrvatsku! Studentsko natjecanje pod nazivom Social Impact Award promiče društveno poduzetništvo i uvođenje društvenih inovacija među studentskom populacijom.

Natjecanje se fokusira na poslovne ideje koje su u začecima i nudi besplatne edukativne radionice te networking. Nakon završetka radionica i isteka roka za prijavu, odabire se 10 finalista. Hrvatska i internacionalna zajednica mogu glasovati za svojeg favorita te mu donijeti posebnu nagradu zajednice, a tri najbolja projekta odabire stručni žiri.

Pobjednički projekti nagrađuju se bogatim novčanim nagradama (1 500 eura), a tri koja odabere žiri ostvaruju i profesionalnu podršku Impact Huba Zagreb u obliku članstva u toj organizaciji tijekom tri mjeseca, što će im donijeti podršku postojećih članova, poduzetnika i društvenih inovatora, kao i stručnog tima. Timovi triju najboljih projekata osvajaju i plaćeni put i boravak na dvije internacionalne konferencije, na kojima će sudjelovati pobjednici iz svih zemalja te razni stručnjaci iz područja društvenog poduzetništva.

Natjecanje u Hrvatsku dovode Impact Hub Zagreb i njegov regionalni partner fondacija Erste. Rok za prijavu: 15. travnja 2014.

Otvorenje natjecanja 11. ožujka u Zagrebu - uz radionicu, razmjenu iskustava i modnu reviju

Impact Hub Zagreb poziva sve studente da se prijave za sudjelovanje na otvorenju natjecanja 11. ožujka u 18 sati i pridruže zanimljivom programu gdje će imati priliku saznati više o pojedinostima natjecanja i upoznati se s pojmom društvenog poduzetništva na radionici koju će održati iskusan društveni poduzetnik Teodor Petričević.

Dio programa obuhvaća i metodologiju world cafe radionice na kojoj će studenti imati priliku upoznati društvene inovatore te studente koji su se svojom idejom uključili u svijet društvenog poduzetništva te s njima razmijeniti iskustva i ideje o boljitku zajednice. Na kraju programa bit će održana modna revija Socijalne zadruge Humana Nova, društvenog poduzeća koje proizvodi odjevne predmete od recikliranih materijala, a njihove proizvode ćete moći i kupiti.

socialimpactaward.org