Natječaj za kreativce i aktiviste

23_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: giveahack.org
Natječaj za kreativce i aktiviste

Give A Hack je dvodnevni događaj s ciljem spajanja kreativaca i aktivista kako bi se osmislile kampanje za društveno korisne projekte. Najbolji kreativci dobivaju nagradu, a aktivisti besplatnu kampanju. Rok za prijavu je 30. studenog.

Društveno poduzeće Brodoto, u suradnji s Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca te uz potporu Američke ambasade u Zagrebu i agencije Pet minuta, organizira događaj Give A Hack, s ciljem spajanja kreativaca i aktivista i stvaranja vidljivih, učinkovitih i prepoznatljivih kampanja za društveno korisne projekte. Održat će se 10. i 11. prosinca u Zagrebu.

Na događaju će se kreativci i aktivisti spojiti u timove kako bi tijekom jednog vikenda osmislili kreativan sadržaj za društveno korisne projekte. Namijenjen je dizajnerima, fotografima, komunikacijskim ekspertima, video čarobnjacima, aktivistima, članovima neprofitne organizacije ili neformalne građanske inicijative.

Zadatak je aktivista predložiti neprofitni projekt kojem je cilj društvena promjena: integracija izbjeglica, građanska participacija, zbrinjavanje životinja, suprostavljanje klimatskim promjenama te sve ostale društveno angažirane teme s pozitivnim društvenim namjerama su dozvoljene. Zadatak je kreativaca osmisliti kampanju.

Sudjelovanjem aktivisti dobivaju besplatne kampanje spremne za implementaciju. Prvonagrađeni tim aktivista osvaja i besplatno tiskanje promotivnih plakata i zakup plakatnih površina. Najbolji kreativci po izboru žirija i publike dobit će nagrade. Nagrada žirija je poklon bon za kupnju informatičke opreme, gadgeta i elektronike u vrijednosti od 3 100 kuna po članu tima, a nagrada publike je uzbudljiv let balonom iznad Zagreba i Hrvatskog zagorja za cijeli tim.

Rok za prijavu: 30. studenog 2016.

Više informacija i prijava na giveahack.org.