35000 kn za elektroničku glazbu

05_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
35000 kn za elektroničku glazbu

Fond Natječaja iznosi 35.000,00 kuna koji će se raspodijeliti na ne manje od 2, ali ne više od 7 projekata.

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe.
Pravo prijave na natječaj imaju pojedinci koji su redovni ili pridruženi članovi HDS-a i/ili DJ-i s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u te manifestacije, projekti i događanja čiji je barem jedan direktor/umjetnički ravnatelj/odgovorna osoba redovni ili pridruženi član HDS-a i/ili DJ s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u.
Potrebno je poslati detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji se traži sufinanciranje, zaključno s 29. studenim 2019. godine, s naznakom Za natječaj ElectroCRO na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb. Prijavnicu za Natječaj preuzmi na linku.
Fond Natječaja iznosi 35.000,00 kuna koji će se raspodijeliti na ne manje od 2, ali ne više od 7 projekata. 

Sredstva su predviđena za:
– Sufinanciranje postojećih umjetničkih relevantnih festivala, događanja, projekata i natjecanja koji u zemlji i/ili inozemstvu promoviraju glazbu hrvatskih skladatelja;
– Sufinanciranje novih projekata ili natjecanja koja rezultiraju dodjelom nagrada i/ili značajnijom promocijom u zemlji i/ili inozemstvu i/ili objavom novih skladbi hrvatskih skladatelja klupske elektroničke glazbe;
– Dodjeljivanje sredstava autorima/glazbenicima/DJ-ima za sudjelovanje na glazbenim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, a da se njihov repertoar za tu prigodu u značajnoj mjeri (50% i više) sastoji od klupske elektroničke glazbe hrvatskih skladatelja čija su djela prijavljena pri HDS ZAMP-u.