Natječaj za 9. ciklus Mladi izlažu: Mladim autorima nudi se jedinstvena prilika za izlaganje

17_01_2024 / 11:44h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Natječaj za 9. ciklus Mladi izlažu: Mladim autorima nudi se jedinstvena prilika za izlaganje

Rok je do 17. veljače.

Info zona je objavila natječaj za izlaganje u sklopu devetog ciklusa Mladi izlažu u klubu Zona. Umjetnici i umjetnice mlađe generacije imaju priliku predstaviti se u atraktivnom prostoru u centru Splita, ali i osigurati sufinanciranje troškova produkcije izložbe. 

- U prethodnih osam godina u sklopu ciklusa Mladi izlažu izlagalo je više od 70 zadovoljnih izlagača kojima smo osigurali promociju te osnovne tehničke uvjete i sufinanciranje troškova produkcije. Tema ovogodišnjeg natječaja je “Stretch zone”. Riječ je o području neposredno izvan komforne zone u kojem smo izazvani isprobavati nove stvari, preuzimati rizike i izlaziti iz uobičajene i sigurne rutine pa sebi postavljamo izazove, učimo nove vještine i rastemo kao pojedinci. Pozivamo mlade umjetnike i umjetnice da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i prijave se na natječaj - poziva Tina Vukasović Đaković, kustosica ciklusa u prethodne tri godine.

Prijavitelji moraju biti mlađi od 30 godina, a radovi producirani van mentorstva institucija. Prednost će imati prijavitelji koji imaju prvu samostalnu izložbu nakon diplome i prijavljene radove nisu ranije izlagali.

Zainteresirani autori i autorice moraju do 17. veljače 2024. godine ispuniti online prijavnicu. Naknadno će biti kontaktirani za dostavu fotografija, skica ili video zapisa najmanje tri rada. Izbor umjetnika, odnosno umjetničkih koncepata, odredit će stručna komisija do kraja veljače.