Natječaj: prevencija ovisnosti

11_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
Natječaj: prevencija ovisnosti

Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo pravosuđa i Ured za suzbijanje zlouporabe droga objavili su Natječaj za prijavu projekata/programa u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zloupotrebe droga za 2016. godinu.

Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo pravosuđa i Ured za suzbijanje zlouporabe droga objavili su Natječaj za prijavu projekata/programa udruga/zdravstvenih organizacija u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2016. godinu.

Udruge/zdravstvene organizacije mogu prijaviti projekt za sljedeća područja: Projekti prevencije ovisnosti u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga, inovativni projekti selektivne i indicirane prevencije, resocijalizacija ovisnika i intervencija u zatvorskim sustavima, projekti koje provode zdravstvene organizacije u suradnji s udrugama, programi smanjenja šteta povezanih sa zlouporabom droga.

Najmanji je iznos koji se može odobriti u kategoriji projekata udruga 50 000 kuna a najviši 150 000 po jednom projektu.

Rok za dostavu prijava je 9. kolovoza 2016. godine.

Više informacija na www.zdravlje.gov.hr