Nataša Takač u Zoni izlaže radove nastale utiskivanjem pčelinjeg voska

25_09_2024 / 18:05h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Nataša Takač u Zoni izlaže radove nastale utiskivanjem pčelinjeg voska

Deveti ciklus Mladi izlažu.

Nakon kratke ljetne stanke, deveti ciklus "Mladi izlažu" nastavlja se izložbom osječke umjetnice Nataše Takač. Izložba "Materičnost pokreta" otvara se u Zoni u petak, 27. rujna, u 20 sati i može se pogledati do 16. listopada.

- Radovi različitih dimenzija i tehnika prividno su podijelili interijer Zone na četiri punkta. No, zajednički nazivnik svim izloženim radovima, teme su ljudskog tijela i prirodnih kretnji, ali slikarski i crtački izražene različitim pogledima i načinima razmišljanja jedne umjetnice. Publici će posebno biti zanimljivo vidjeti radove koji su nastali nanošenjem, a zatim i utiskivanjem pigmentiranog pčelinjeg voska, kojim platno dobiva zadebljanje, a površina postaje reljefna i čvrsta. Pridružite nam se na otvaranju i druženju s autoricom - poziva Blaženka Miše, kustosica izložbe.

Nataša Takač rođena je 2000. godine u Beogradu, a odrasla je i školovala se u Osijeku gdje je stekla zvanje slikarske dizajnerice i diplomirala na preddiplomskom studiju Likovne kulture na Akademiji za umjetnost i kulturu. Na istoj Akademiji trenutno je studentica druge godine diplomskog studija Vizualnih umjetnosti. Do sada je izlagala na nekoliko domaćih i međunarodnih skupnih izložbi te se aktivno bavi radionicama i projektima u području vizualnih umjetnosti.