Naš doprinos zajednici

25_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Naš doprinos zajednici

Zaklada Kajo Dadić raspisala je natječaj za dodjelu financijskih podrški građanskim akcijama Naš doprinos zajednici

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade i ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) registrirani u RH s akcijom u kojoj se aktivnosti pokreću od strane same organizacije, institucije ili zainteresirane skupine građana koje djeluju pri toj organizaciji / instituciji.

Organizacije koje se mogu javiti na ovaj natječaj moraju imati sjedište osnovne organizacije na području Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Kriteriji za odabir akcija su: kvaliteta akcije, neposredna ili posredna korist za društvenu zajednicu te doprinos razvoju civilnoga društva, organizacijski i ljudski kapaciteti za provedbu akcije, realan odnos troškova i očekivanih rezultata akcije, inovativnost akcije, uključenost građana i udio volonterskog rada. 

Pored navedenih kriterija, Zaklada će voditi računa da pri odabiru budu ravnomjerno zastupljene sve županije na koje se odnosi natječaj i to na način da će se odobriti najmanje po 6 podrški za svaku od županija obuhvaćene ovim natječajem.

Visina financijske podrške po pojedinoj akciji je 10.000,00 kn a propisano vrijeme provedbe akcije je od 1.srpnja do 15. listopada 2017.

Natječajna dokumentacija dostupna je na internetskoj stranici Zaklade a rok za dostavu projektnih prijedloga je 15. svibnja 2017.