Napustimo Hrvatsku na fejsu

27_09_2012 / 05:02h
Napustimo Hrvatsku na fejsu

Facebook stranica Mladi napustimo Hrvatsku privukla je pozornost korisnika koji izmjenjuju informacije i iskustva o poslovima, stipendijama i odrađivanju prakse u inozemstvu...

U manje od mjesec dana Facebook stranica Mladi napustimo Hrvatsku privukla je pozornost medija i gotovo 30 tisuća korisnika koji izmjenjuju informacije i iskustva o poslovima, stipendijama i odrađivanju prakse u inozemstvu, ali i koriste priliku uputiti kritike hrvatskim političarima te raspraviti sa neistomišljenicima koji ne gledaju sa simpatijama na ideju napuštanja Hrvatske u potrazi za kruhom i znanjem. Procjenjuje se da je posljednjih godina Hrvatsku napustilo 30 tisuća uglavnom mladih i visokoobrazovanih ljudi.

- Na mladima svijet ostaje. Zbog toga se želimo pripremiti na svijet koji nam ostavljate. Želimo se školovati po svjetskim standardima, želimo steći radna iskustva u top svjetskim poduzećima. Želimo se osjećati građanima svijeta, kako bi od naše Hrvatske učinili biser svijeta – piše u opisu Facebook stranice koju je, prema pisanju portala danas.hr, pokrenuo hrvatski ekonomist na stručnom usavršavanju u Njemačkoj.