Naknada za Erasmus+ studiranje

17_09_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: europa.eu
Naknada za Erasmus+ studiranje

U akademskoj 2019./2020. godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu.

Grad Split je objavio Poziv za dodjelu naknade dijela putnih troškova studentima iz programa ERASMUS+ studija u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2019. godinu.

U akademskoj 2019./2020. godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 2000 kuna neto po Studentu. Kako bi primili financijsku podršku studenti moraju ispunjavati slijedeće uvjete:
- ostvariti pravo na mobilnost sukladno Odluci o odabiru kandidata za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus + na Sveučilištu u Splitu
- biti student Sveučilišta u Splitu

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac kojji se nalazi na web stranici Grada Splita i u pisarnici Grada Splita koja je otvorena svakog radnog dana od 8 do 15 sati. Prijavu je potrebno poslati preporučenom poštom na adresu Grad Split – Ured Grada, 21000 Split - Obala kneza Branimira 17, s naznakom „Prijava za dodjelu naknade dijela putnih troškova studentima iz programa ERASMUS+ studija ”, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi. Uz ispunjeni obrazac potrebno je predati slijedeću dokumentaciju:
1. Preslika osobne iskaznice za podnositelja prijave
2. Potvrda o pohađanju/sporazumu/mobilnosti Erasmus +
3. Potvrda o statusu studenta na Sveučilištu u Splitu
4. Račun putnih troškova

Rok za prijavu na Poziv je najmanje 30 dana od dana objave.

Ukupna financijska sredstva iz proračuna Grada Splita su ograničena pa će prednost uz ispunjenje uvjeta imati studenti koji se ranije prijave na Poziv. Rang lista će biti objavljena na službenim web stranicama Grada Splita.

Više informacija na stranicama Grada Splita.