Nacrtaj prava žena

24_02_2015 / 12:15h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Flickr
Nacrtaj prava žena

Pošaljite svoj crtež ili strip i pridružite se ženama UN-a u globalnoj borbi za prava žena i djevojčica. Prva tri autora osvojit će i novčanu nagradu te put u Bruxelles.

Žene UN-a zajedno s Europskom komisijom, Belgijom i Regionalnim informacijskim centrom Ujedinjenih naroda (UNRIC) objavili su Natječaj za stripove i crteže o ravnopravnosti spolova. Natječaj je dio kampanje Žena UN-a pod nazivom Jačanje položaja žena – jačanje položaja čovječanstva: Recite to stripom!

Na prijavu su pozvani svi koji se vole izražavati likovno da razmisle o pravima i jačanju položaja žena te o odnosu između muškaraca i žena a zatim to prenesu u crtež ili strip. 

Uvjeti prijave: crtež ili strip mora biti bez teksta, rad se može sastojati od jednog ili više crteža, ne smije imati više od šest kadrova i mora stati na jednu stranicu formata A4.
Natječaj je otvoren autorima stripova, crtačima i studentima likovnih akademija u dobi od 18 do 28 godina s prebivalištem u državi članici EU-a.

Finaliste će odabrati žiri sastavljen od profesionalnih autora stripova, stručnjaka za ravnopravnost spolova i stručnjaka za komunikaciju. Prvonagrađeni autor osvojit će novčanu nagradu u vrijednosti od 1000 eura, druga nagrada iznosi 500 eura a treće mjesto mogu osvojiti tri autora a dobiva se iznos od 200 eura po osobi.

Petero finalista bit će pozvano u Bruxelles na svečanu dodjelu nagrada u ljeto 2015. Troškove putovanja i boravka snosit će organizatori natječaja.

Rok za podnošenje radova je 20. travnja 2015

Više informacija na beijing20.unwomen.org