Na Studije o mladima!

17_11_2015 / 09:40h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Studiji o mladima za mlade / Fb
Na Studije o mladima!

Mladi u dobi od 18 do 30 godina pozvani su prijaviti se na Studije o mladima za mlade. Pokriveni su troškovi školarine, smještaja i prehrane, a rok za prijavu je 8. prosinca.

Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ustanovom za mirovno obrazovanje i građanski aktivizam Mirta i partnerima Centrom za mirovne studije, Volonterskim centrom Osijek i udrugom SMART poziva sve zainteresirane da upišu Studije o mladima za mlade.

Studiji za mlade edukacijski su program namijenjen informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih aktivistica i aktivista. Program je utemeljen na participativnom i iskustvenom učenju, uz usvajanje vještina i znanja u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni. Program izvode iskusni edukatori i edukatorice u području rada sa mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni.

Tko se može prijaviti?

Na prijavu su pozvane motivirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koje su uključene u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta. Studiji su namijenjeni mladima koji nemaju puno iskustva, ali imaju veliku želju za djelovanjem, i potrebna su im osnovna znanja iz područja rada s mladima, javnih politika i zagovaranja. Na prijavu se posebno potiču mladi iz manjih sredina i iz marginaliziranih grupa.

Što je s troškovima?

Organizator pokriva sve troškove organizacije Studija, što uključuje i školarinu te smještaj i prehranu sudionika/ca. Očekuje se da polaznici/e ili njihove organizacije snose troškove puta. Ako bi to predstavljalo problem zbog nepovoljne financijske situacije, organizatori svejedno pozivaju na prijavu te da se nemogućnost plaćanja putnih troškova naznači u prijavnom  ne daj da te to spriječi u prijavi na Studije. Naznači nam to u prijavnom obrascu, a mi ćemo se potruditi da riješimo problem.

Koliko to vremena traži?

Aktivnosti Studija održat će se od siječnja do rujna 2016. Naravno, ne podrazumijeva se stalni angažman i jednaki intenzitet rada tijekom cijelog devetomjesečnog razdoblja. Osim modula koji traju sveukupno deset dana (4+3+3), bit će potrebno uložiti još oko 15 radnih dana za ostale aktivnosti (praktični radovi, mentorstvo, rad na online platformi, završno događanje...).

Rok za prijavu: 8. prosinca 2015.

Više informacija i obrazac za prijavu mogu se pronaći na linku.