Na Šperunu će mladi ponovno debatirati o europskim izborima

03_05_2024 / 11:55h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Na Šperunu će mladi ponovno debatirati o europskim izborima

U pauzama i šišanje.

U srijedu, 8. svibnja, od 18 do 20 sati na trgu na Šperunu održat će se nove javne debate o demokraciji i europskim izborima. Splitski srednjoškolci i studenti debatirat će povodom izbora za Europski parlament koji će se održati u lipnju, a događaj će biti prilika i za informiranje o mogućnostima koje EU nudi mladima.

Kroz prezentacijske debate javnost ćemo potaknuti na kritičko promišljanje o aktivnom sudjelovanju mladih u građanskom životu. Srednjoškolci će aktualizirati ulogu mladih od 16 godina u kampanji za Europske izbore, a studenti će kroz diskusiju otvoriti pitanje važnosti mladih za demokraciju. Za vrijeme trajanja programa, zainteresirani će se na štandu moći informirati i o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, inicijativi DiscoverEU te o Eurodeskovoj bazi prilika. Pridružite nam se na druženju na Šperunu, informirajte se o mogućnostima koje mladima nudi Europska unija i preispitajte svoje stavove o europskim izborima.

Debatantima će se pridružiti i učenici iz Srednje škole "Jure Kaštelan" iz Omiša. Riječ je o finalistima ovogodišnje Ideje godine, srednjoškolskog natjecanja u osmišljavanju najbolje poduzetničke ideje koje organizira portal srednja.hr, na kojem su osvojili priznanje za najbolju prezentaciju. Tim učenika pod nazivom "Omiške britve" u pauzama od debata će svim okupljenima ponuditi besplatno šišanje pod sloganom "Omiške britve ne briju ovce, ne budi ovca! Izađi i glasaj!". Uz to, na događaju će sudjelovati učenice iz škole "Jure Kaštelan" koje će izrađivati pletenice pod parolom "Upleti se u politiku, izađi na izbore!".

Događanje organizira portal srednja.hr u suradnji s Info zonom, Prirodoslovnom školom Split, I. gimnazijom Split i Splitskom debatnom unijom, u sklopu projekta "Izvankurikularna aktivnost za pametnog mladog glasača".