Na Šolti o održivosti

11_06_2015 / 13:33h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: zelena-akcija.hr
Na Šolti o održivosti

Zelena akcija poziva sve zainteresirane na ljetni kamp Škola održivosti koji će se od 12. do 19. srpnja održati pri Solarnoj akademiji na otoku Šolti. Tema je kampa istraživanje i eksploatacija nafte u Jadranskom moru.

Zelena akcija poziva mlade na ljetni kamp Škola održivosti koji će se od 12. do 19. srpnja održati pri tzv. Solarnoj akademiji na otoku Šolti. 

Ideja kampa jest okupiti do 25 mladih ljudi iz Hrvatske (studenti/ice, aktivisti/kinje…) koji su zainteresirani za teme okoliša, aktivizma, održivosti, klimatske pravde te praktičnih rješenja. Tema je kampa istraživanje i eksploatacija nafte u Jadranskom moru.

Sudionici/ice kampa imat će priliku o toj temi čuti od aktivista i aktivistkinja koji se u Hrvatskoj bave tom problematikom te od aktivista iz drugih zemalja koji će podijeliti svoja iskustva s naftom u moru.Program sudionicima i sudionicama nudi širok prostor za diskusije, razmišljanje, zajednički rad te smišljanje praktičnih rješenja.

Kamp se održava u Regionalnom edukativnom centru za održivu energiju Solarna akademija, koji se nalazi na Veloj straži, na otoku Šolti. Kamp se nalazi u bivšem vojnom objektu koji je preuređen tako da omogućava održiv život i služi kao primjer da su održivi načini života itekako mogući te nimalo neudobni. Smještaj je na razini planinarskog doma, a prehrana vegetarijanska.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja u potpunosti će biti pokriveni od organizatora ljetnog kampa(troškovi puta će biti pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata).

Radni jezik ljetnog kampa je hrvatski, ali je znanje engleskog poželjno zbog mogućih predavanja na engleskom jeziku. 

Rok za prijavu: 14.06.2015.

Više informacija na zelena-akcija.hr