Na sajam jezika u Đardin!

25_09_2015 / 15:44h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Fb
Na sajam jezika u Đardin!

Sajam jezika u Đardinu održat će se u subotu, 26. rujna, povodom Europskog dana jezika. Posjetitelje očekuju igre, nagrade, Multi-kulti kviz i druženja s Erasmus studentima.

Hrvatsko-njemačko društvo Split u suradnji s Udrugom Erasmus studenata (ESN) treću godinu za redom povodom Europskog dana jezika organizira Sajam jezika u Đardinu - 26. 9. 2015. od 17 do 20 h. Kao i do sada, sudionici će imati priliku uz nekoliko igara provjeriti svoje znanje stranih jezika kao i opće kulture, pritom prikupljati bodove i osvojiti zanimljive nagrade (tečajeve jezika, knjige, kino ulaznice, putovanja...).

U improviziranom Cafė Europa građani će moći razgovarati s Erasmus studentima iz inozemstva na njihovim materinjim jezicima (engleskom, francuskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, portugalskom, grčkom i arapskom), naučiti nešto o njihovim običajima i kulturi te podijeliti karakteristike domaće kulture i domaćih običaja. Kao završni dio programa održat će se i Multi-kulti kviz u bašti Galerije umjetnina.

Dio je programa i Graffiti in pairs, tijekom kojeg će se sudionici moći izraziti crtanjem grafita na temu Jezik gradi mostove uz pomoć graffiti mentora. Spremne su igre i za najmlađe, a Đardin će biti izložbeni prostor crteža djece iz splitskih vrtića i osnovnih škola na temu prijateljstva i sreće.

Škole stranih jezika (Škola „Delfin“ Hrvatsko-njemačkog društva, Dante Alighieri, Telefax) prezentirat će programe svojih škola stranih jezika i biti na raspolaganju građanima za sve dodatne informacije o učenju istih. Nakon programa Sajma jezika, u bašti Galerije umjetnina za sve posjetitelje slijedi after party uz DJ-a i internacionalnu glazbu s početkom u 20.30 h.

Više o Sajmu jezika može se pronaći na Facebooku.