Na razmjenu mladih na Murter!

30_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Argonauta / Facebook
Na razmjenu mladih na Murter!

Udruga Argonauta poziva mlade od 19 do 25 godina da se prijave na međunarodnu razmjenu mladih koja se održava u svibnju na Murteru. Kreativnim i zabavnim metodama učenja sudionici će učiti o zapošljavanju.

Udruga Argonauta traži sudionike u dobi od 19 do 25 za sudjelovanje u razmjeni mladih I am ready na Murteru od 14. do 23. svibnja.

Razmjena mladih pomoći će mladim nezaposlenim osobama u shvaćanju i dobivanju vještina potrebnih za traženje posla kao što su pisanje životopisa i motivacijskog pisma te suzbijanje anksioznosti i obavljanju uspješnog razgovora za posao. Organizatorima je u cilju da sudionici shvate kako njihovi hobiji i kreativnost mogu biti prednost u procesu traženja posla. Sukladno tome, sudionici će imati kreativnu radionicu, gdje će pokazati svoje talente, a rezultati radionice bit će izloženi na lokalnom sajmu u organizaciji sudionika.

Razmjena će okupiti 42 sudionika iz 6 zemalja i kroz različite metode učenja (simulacija igre, igranje uloga, kreativne radionice i slično) imat će priliku pokazati drugima njihove vještine i znanja. Sudionici će predstaviti svoje organizacije i zemlje iz kojih dolaze na interkulturalnoj večeri.

Svi troškovi sudjelovanja pokriveni su unutar programa Erasmus Plus, osim troškova putovanja koje će snositi sami sudionici.

Za prijavu potrebno je pročitati info-pack te ispuniti prijavnicu.

Rok za prijavu: 20. travnja 2016.

Što su razmjene mladih?

Razmjene mladih dio su Ključne aktivnost 1 u programu Erasmus + i prilika su za druženje mladih iz različitih zemalja. Razmjene mogu trajati od 5 do 21 dan, a mogu se odvijati u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Putem neformalnih metoda učenja (radionice, vježbe, rasprave, igre, aktivnosti na otvorenom itd) s mladima iz različitih zemalja jačaš kompetencije, stječeš nova znanja, otkrivaš nove kulture, vježbaš strani jezik. Razmjene mladih mogu biti različitih tema; ljudska prava, umjetnost, sport,, demokracija itd. U Hrvatskoj djeluju brojne udruge za mlade preko kojih se možeš prijaviti za razmjenu, a u razmjenama može sudjelovati i neformalna skupina mladih. Također, možeš se prijaviti i sam/a.