Na radiju pa u Gvatemali

21_12_2012 / 17:53h
Na radiju pa u Gvatemali

Večeras u Info zoni na radijugovorimo o odlasku na volontiranje u daleku Gvatemalu, o rezultatima istraživanja o informiranosti mladih na području Splita, a dijelimo i karte za Detour i koncert Dječaka!

U večerašnjoj emisiji Info zona na radiju poslušajte razgovor s Blankom Čop, koordinatoricom istraživanja o informiranosti mladih i o načinima informiranja mladih s područja grada Splita. Otkrit ćemo zanimljive podatke o tome koje izvore informacija mladi najčešće koriste da bi saznali informacije vezane uz zapošljavanje, obrazovanje, volontiranje, kulturu i slobodno vrijeme...

Nećemo samo najaviti brojna događanja u danima koji dolaze, nego i podijeliti ulaznice za neka od njih - za Detour u klubu Quasimodo i za koncert Dječaka u Kocki!

U prilogu EUformiraj se! gostuje Ana Vrsalović koja upravo odrađuje završne pripreme za plaćeni put u Gvatemalu gdje će 13 mjeseci volonterski podučavati engleski jezik mališane iz doma za nezbrinutu djecu. Ana će nam pričati kako je uopće došla na ideju da krene na ovako dalek put i zašto je baš Gvatemala njeno odredište, kako je izgledao proces prijave i daljnje komunikacije s organizacijom koja organizira volontiranje, što sve treba imati na umu kada se odluči krenuti u ovakvu plemenitu avanturu, kako se informira o zemlji i organizaciji u koju odlazi... Na europskoj razini sličnu uslugu pruža EVS - European Voluntary Service.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj priloga odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije." Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.