Na FESB-u besplatno o IoT-u

08_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: FESB
Na FESB-u besplatno o IoT-u

Splitski FESB od 13. do 15. srpnja organizira prvu Međunarodnu konferenciju o računalnim i energijskim znanostima pod nazivom SpliTech 2016., u sklopu koje će se održati besplatna radionica o temi Internet of Things (IoT).

U razdoblju od 13. do 15. srpnja 2016., Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) organizira prvu Međunarodnu konferenciju o računalnim i energijskim znanostima pod nazivom SpliTech 2016., u sklopu koje će se održati besplatna radionica o temi Internet of Things (IoT).

Radionica na kojoj će gostovati i predstavnici poznatih stranih tvrtki

Na radionici o temi Internet of Things (IoT) moći će se poslušati predavanja predstavnika poznatih stranih tvrtki. Predavanja su na engleskom jeziku i besplatna su za javnost, a bit će zanimljiva posebno studentima, onima iz IT sektora, kao i široj javnosti koja se želi upoznati s konceptom i problematikom IoT. IoT je, podsjećamo, koncept razvoja tehnologije u kojem svakodnevni predmeti dobivaju internetsku povezivost te mogu primati i slati podatke.

Između ostalih, u sklopu IoT radionice gostovat će STMicroelectronics, Impinj, Exprivia, Engineering, Geomobile, FutureCitiesLab, HAKOM, SofThings i drugi.

Sudionici će dobiti odgovore na pitanja s kojim su se sve izazovima firme susretale na putu do izrade (i standardiziranja) svojih IoT proizvoda, te će se studentima prezentirati mogućnost suradnje, prakse i zaposlenja. Samim time je predviđena je i sesija za izložbu, za vrijeme koje će firme prezentirati svoje proizvode.

E-zdravlje, pametni grad i energija

U sklopu konferencije okupit će se znanstvenici i stručnjaci iz akademske zajednice, gospodarstva i javnih institucija, kako bi razmijenili znanja na području e-zdravlja (e-health), pametnog okružja/grada (smart city) i energije (energy).

Više informacija može se pronaći na splitech2016.fesb.hr.